Skip til hoved indholdet
    Hjem Årets gang

Årets gang

Traditioner og aktiviteter.

I Eventyrhuset er årets traditioner og højtider en vigtigt del af det pædagogiske arbejde.

Vi holder fødselsdag, fastelavn, påskefrokost, sommerfest og julefest.

Vores aktiviteter

Sådan ser en dag ud i Eventyrhuset

  • Fra vi åbner og frem til klokken 07.30 vil der blive tilbudt morgenmad til de børn, der har brug for det. Har man spist hjemme, hvilket vi klart anbefaler, er det ikke nødvendigt at spise igen.
  • Klokken 08.00 går børnene på stuerne for at lege og lave planlagte aktiviteter.
  • Vuggestuebørnene vil omkring klokken 09.00 få tilbudt et formiddagsmåltid som ofte bestående af brød, frugt og vand.
  • Frem til frokosttid, som er cirka klokken 11.00, leges der videre, andre tilrettelagte aktiviteter sættes i gang. og vi tilstræber, at børnene tager på tur  en gang om ugen i enten nærmiljøet eller længere væk,. For vuggestuebørnene tilstræbes også en ugentlig tur-dag, men det kan variere afhængigt af børnegruppens behov.
  • Efter frokost bliver vuggestuebørnene puttet, og de børnehavebørn, der har behov for at sove får tilbudt en madras og en dyne i vores soverum. I Eventyrhuset er det desuden en fælles holdning at børn ikke vækkes i tidsrummet 12-14. Denne beslutning er truffet på baggrund af, at børns behov for søvn er stort. Jo mere de sover, jo bedre søvnrytme, og læringsmæssigt er det givet godt ud.
  • De børn, der ikke sover, vil være på legepladsen, frem til klokken 14, hvor vi på stuerne så småt tager hul på eftermiddagsfrugten.
  • Eftermiddagen går med leg og andre pædagogiske tiltag.
  • Omkring klokken 16 sætter vi tempoet ned og begynder at indstille os på, at vi skal hjem til mor og far.

Dagene vil som udgangspunkt følge ovenstående, men der er selvfølgelig altid plads til spontanitet og skøre påfund.

Vi laver fast LAHOPL-forløb fire gange om året. LAHOPL-forløb er kendetegnet ved Lange, Autentiske, Hands-On, Projektbaserede, Læringsforløb.

Tidligere har vi haft emnet ”Vi leger far, mor og børn.” Det betyder, at vi igennem fire temaer bliver klogere på, hvad det vil sige at være en familie. Her bliver der helt naturligt arbejdet med de seks læreplanstemaer som "kommunikation og sprog", "social udvikling", "krop, sanser og bevægelse", "kultur, æstetik og fællesskab", "social udvikling" og "natur, udeliv og science".

Året er inddelt, så fra januar til marts er undertemaet "Mig". Fra april til juni arbejder vi med "Familien". Fra juli-september er det "Arbejde", vi går i dybden med. Og fra oktober til december har vi om "Fritid".

Under hvert tema udvikler vi forskellige legekufferter sammen med børnene, så vi eksempelvis kan lege forskellige arbejdspladser, lege, at vi fejrer fødselsdag i familien, eller lege, at vi går til fodbold i fodboldklubben.

  • Vi holder fastelavn med udklædning og tøndeslagning og hjemmebagt fastelavnsbolle til eftermiddagsmaden.
  • Derudover holder vi påskefrokost, hvor vores dygtige køkkendame har lavet traditionel påskefrokost, som er flot pyntet.
  • Når vi kommer til sommer, holder vi sommerfest på legepladsen. Her inviteres alle forældre og søskende også med. Alle familier har en ret mad med, som vi deler på den fælles buffet. Sommerfesten består af hygge og samvær familier på tværs.
  • Omkring juletid synger vi julesange og laver juleklip. Vi holder julefest for forældre og søskende med varm kakao på bålet og dans rundt om juletræet på legepladsen. Det plejer at være super hyggeligt at mødes i eftermiddagstusmørket med tændte lygter og spisning af lune æbleskiver.
  • Vi fejrer børnenes fødselsdage. Denne dag pynter vi op og tænder lys.
    I vuggestuen fejrer vi børnenes fødselsdag ved at have ekstra fokus på fødselsbarnet, og at barnet er særlig denne dag. Vi synger fødselsdagssang. Hvis I forældre har lyst til, må barnet gerne have noget mad med og dele ud, men ellers spiser vi noget lækkert frugt fra køkkenet. Vi har nul-sukkerpolitik, så ingen uddeling af kage eller slik, men gerne pølsehorn, boller eller frugt.
    I børnehaven får fødselsdagsbarnet lov til at vælge legetøj, som fødselsdagsbordet pyntes med. Det kunne være dinosaurer, biler eller dukker - afhængig af barnets interesse. Derudover deler fødselsdagsbarnet ud, enten noget lækkert medbragt hjemmefra eller hjemmebagte boller formet som ’pige’ eller ’dreng', som vores køkkendame har lavet i dagens anledning.

Daginstitution Eventyrhuset
Sankt Bendts Allé 2
2630 Taastrup

Telefon: 43 35 31 73

Klyngeleder:
Rikke Tidselholdt Nielsen
E-mail: RikkeNie@htk.dk

Pædagogisk leder:
Louise Nyrup Smith
E-mail: louiseny@htk.dk

Telefon: 24 45 19 93

Mandag - fredag:

Klokken 06.30 - 17.00

Lukkedage